top of page
Algemene informatie over het consult
In mijn praktijk ben je van harte welkom met al je vragen, onzekerheden en / of klachten rondom de overgang. Tijdens de consulten kijk ik samen met je naar alle vragen en klachten en stel een persoonlijk advies-behandelplan voor je op. Bovenstaande klachten kunnen ook wijzen op een een onderliggende aandoening zoals een te snel werkende schildklier of suikziekte bijvoorbeeld. Ik breng dit duidelijk in kaart en verwijs indien nodig door naar de huisarts of andere medische discipline. 

​Blijf niet rondlopen met vragen en klachten. Een luisterend oor en deskundig advies kunnen jou helpen deze fase energiek en zelfbewust door te komen; met passie voor datgene wat jij belangrijk vindt!
​Verloop van het consult
Tijdens een consult informeer ik je uitgebreid over het proces van de overgang en bespreken we jouw problemen, klachten en vragen. Vaak ervaren vrouwen al tijdens het eerste consult een enorme opluchting doordat zij erkenning krijgen voor hun klachten. Deze erkenning geeft je het vertrouwen en de moed oplossingen te zoeken. Door kennis en inzicht te krijgen in de verschillende behandelmogelijkheden ben je in staat een goed gemotiveerde keuze te maken voor de behandeling of aanpak die het beste bij jou past.

In het vervolgconsult besteed ik ruime aandacht aan overgang gerelateerde gezondheidsrisico's. Een gezondheidscheck is altijd onderdeel van het consult-programma.

De uitslag van de gezondheidscheck wordt vervolgens met je doorgenomen. Indien nodig kan een doorverwijzing naar de huisarts, specialist of andere zorgverlener plaatsvinden. Voor alle consulten geldt dat de meeste ziektekostenverzekeraars deze geheel of gedeeltelijk vergoeden. Raadpleeg hiervoor je eigen polis. Een doorverwijzing van je huisarts is niet nodig.

Voor het maken van een afspraak kun je terecht op de contactpagina.
 

Focuspunten in het consult
 
In de consulten besteed ik ruim aandacht aan het volgende:

  • Overganggerelateerde gezondheidsrisico's:
  • Hart- en vaatziekten
  • Botontkalking
  • Borstkanker
  • Diabetes type 2
  • Gezondheidscheck 
  • Bloeddruk
  • Cholesterol
  • Bloedsuiker
  • BMI

 

Overgewicht in de overgang.
Veel vrouwen krijgen tijdens de overvang te maken met een plotselinge gewichtstoename. In sommige gevallen leidt de gewichtstoename tot overgewicht waardoor overgangsklachten kunnen toenemen en gezondheidsrisico's in beeld komen.

In mijn praktijk kun je terecht voor begeleiding in het behalen en behouden van een gezond gewicht. Hiervoor wordt gewerkt met een speciaal programma dat ontwikkeld is met internisten, voedingsdeskundigen en gedragswetenschappers.​​
 
Schermafbeelding 2021-07-24 om 16.13.49.png
bottom of page